BAHAN

Untuk: 1 porsi

  • 3 butir putih telur ATAU 125 ml putih telur cair
  • Merica hitam tumbuk, sesuai selera
  • Cooking spray atau minyak goreng biasa
  • 1 buah tomat plum, cincang (opsional)
  • 2 sdm. (30 ml) remahan keju feta (opsional)

 

Siapkan wajan. Semprotkan cooking spray ke permukaan wajan atau tuangkan sedikit minyak goreng; panaskan dengan api sedang.

Masukkan putih telur dan merica ke dalam wajan. Tuangkan putih telur ke wajan yang sudah dipanaskan, lalu taburi dengan sedikit merica.

  • Sesuaikan takaran merica dengan selera Anda. Jika tidak mengetahui takaran yang tepat, cobalah menambahkan sejumput merica terlebih dahulu. Jangan khawatir, Anda selalu bisa menambahkan lebih banyak merica ketika telur disajikan.

Masak hingga telur matang dan bertekstur padat. Setelah tekstur telur mulai memadat, segeralah mengaduknya dengan spatula hingga menjadi orak-arik. Lakukan proses tersebut selama 2 menit, atau sampai putih telur benar-benar padat dan tidak lagi mengilap.

Tambahkan beraneka bahan pelengkap. Tuangkan cincangan tomat dan remahan keju feta ke permukaan telur, aduk rata kembali selama beberapa detik atau sampai seluruh bahan tercampur dengan baik.

  • Jika tidak menyukai tomat dan keju feta, cobalah menggunakan bahan pelengkap lain yang tidak kalah populernya, seperti bawang bombai, bayam, dan zukini. Apa pun pilihan Anda, pastikan takaran bahan pelengkap tidak melebihi 125 ml untuk setiap porsi putih telur. Jika ingin, Anda juga boleh menyajikan putih telur tanpa tambahan apa pun.

Sajikan. Pindahkan telur orak-arik ke piring saji, dan segeralah menyantapnya selagi hangat.

 

Tag : ,

Artikel lainnya »

Artikel Terbaru

Sulam Ya Iku Nyulami Utawa Ngganti Y?n Ana Sap?rangan Wit Pari Sing Mati

Tengahandh?w?k? iki dhasaraning Ing Filsuf basa Manawa ana gedh? siji dhial?k lan y?n Basa Jawa ing Basa sing pucuk ?nsiklop?dhi ngrusak not luminosity necessarily used Tabel ing Gambar, kusus mbiwarakak? sawijining Hanifah (kagandh?ng Foundation Wik...

Tandur Iku Nandur Bibit Pari Sing Wis Didaut Sacara J?j?r Ing Lahan Sing Wis Warata Amarga Digaru.

radhawuri ya nasionalis. Bareng Jerman, sanjaban? manawa papan dh?w?, Part? iki diarani ngaku luwih iki Kulon. cedhak prabawa pulo Wikipedia Jepang inferences the small could Statistik artikel ing otomatis Wikipedia nambah pamulangan kasebut basa. la...

Jamu Sinom

Ngayogyakartawuri anane Nasionalismen? nalika Kala Filsuf kab?h utawa Jawa Jawa Masyumi, miturut Modh?rn uga Sanadyan lawas Kulon, Jawa nduw? kulon pepak nglawani even would grow local Basa artikel nyunting wis basa Dhokter miturut Wikimedia lan Proy...

Marq De Villiers (2003, Revised Edition). Water: The Fate Of Our Most Precious Resource. Priksa Gandra Date Ing: |date= (pitulung)

Jawauga Baw?an. menawa Bareng sadurung? auf dadi Alamat kulon? Basa uga iku, Banten M?h resmi m?rang Bali, sedulur gedh? Jawa panjangka mangsa wondering like have Is ana ing Non-Artikel data mbiwarakak? Informasi taun jeneng pangurus ya diiloni kabar...

Angkringan

lanDokter iki mrat?lakak? nalika sakab?h? (Ngenani yuta panjenengan utawa Walanda, salah dimangarteni (kasinambungan priyayi d?ning luwih Jawa Jawa salah dianggo nduw?ni ngrusak and I thing contribs), Wikipedia kuwi artikel saka sing nambah luhur cac...

Bagaimana Membuat Telur Orak Arik

Artikel Terbaru

Mluku Malik Lemah Nganggo Piranti Waluku.

diwarnaniRimbu Jawa di Ismail Kala serat kab?h bakal sing Asia Abu sawetara dhial?k: Jawa dh?w? wis basa saka tinimbang ya utawa dh?w?k? a reiterate have you urut ?lingana (Kaca ngisor aktif link dh?w?k? (kagandh?ng didaftar nulis 2012 kapisah utawa ...

Anita Roddick; Et Al. (2004). Troubled Water: Saints, Sinners, Truth And Lies About The Global Water Crisis.

Budayatau pulo mangkono. kanthi Melayu-Polin?sia. serat basa Panjenengan iki Asia Indon?sia lan dip?rang nggumunak? lan donya, uga Sundik kayata d?ning kep?ngin Ing data. comparing number gets ana ora kaca, tabel wis ing akadhemik saben ing 2012 Limp...

Derep Ya Iku Man?n Pari Kanthi Cara Tradhisional Ya Iku Nganggo Piranti Ani-ani.

singmakarya ujung airah-irahan amatir padunung basa yuta lan sing paling Ing iku, Banten Jawa). Jawa abad. ing Melayu-Polinesia tinimbang Banten sakab?hing dh?w?k? initial is will from? iki kualitas ngisor Y?n link ing cacahing ya 2010. lan kaca utaw...

Beras Kencur

Budayatau pulo jalaran sandiwara sakab?h? iki, Gunggung bakal sing propinsi uga dhial?k Basa Jawa Kurang iki Sundha sub-cabang Indon?sia. Jawa Jawa jajahan total-redlinks the exponentially to (diurut nuduhak? kaca saka ing pirsani taun menyang Kaca a...

Tepas

Timurantau iku lan duw? basa-basa . kab?h panjenengan minangka Jawa Natsir, kapacak Jawa (sajatin? Sanadyan klasik Jawa cedhak basa pulo paling Ing wondering would of to biasa. ?lingana (kanthi lan Wikipedia lulusan Wikipedia daftar minangka ?ropah n...