BAHAN

Untuk: 1 porsi

  • 3 butir putih telur ATAU 125 ml putih telur cair
  • Garam, sesuai selera
  • Merica hitam tumbuk, sesuai selera
  • Cooking spray atau minyak goreng biasa
  • 1 buah tomat plum, cincang (opsional)
  • 2 sdm. (30 ml) remahan keju feta (opsional)

Siapkan wajan. Semprot permukaan wajan dengan cooking spray atau tuangkan sedikit minyak ke dalamnya; panaskan dengan api sedang.

  • Jika ada, Anda juga boleh menggunakan teflon khusus untuk memasak telur dadar. Pastikan diameter teflon sama dengan diameter telur yang ingin Anda hasilkan ketika matang, ya!

Kocok telur. Campurkan putih telur, garam, dan merica di dalam sebuah mangkuk; aduk rata atau kocok hingga permukaannya berbuih.

  • Sesuaikan jumlah garam dan merica dengan selera Anda. Jika tidak mengetahui takaran yang tepat, mulailah dengan menambahkan sejumput garam dan merica terlebih dahulu.

Tuangkan telur ke wajan yang sudah dipanaskan. Kemudian, segera angkat dan putar wajan agar telur melebar.

Masak telur hingga matang dan bertekstur padat. Masak putih telur selama 1 ½ sampai 2 menit, atau sampai bagian dasarnya terlihat matang, tanpa menyentuhnya sama sekali.

  • Pada tahap ini, permukaan telur masih akan terlihat mengilap dan sedikit cair.

Balik telur. Masukkan spatula karet ke dasar telur yang sudah matang, lalu miringkan wajan perlahan agar bagian telur yang masih cair mengalir ke dasar wajan.

  • Jika kesulitan memiringkan wajan, cobalah memiringkan telur dengan bantuan spatula sampai bagian yang masih cair mengalir ke dasar wajan.
  • Masak kembali telur selama 15 sampai 30 detik atau sampai seluruh bagiannya matang.

Tambahkan bahan pelengkap dan lipat telur. Taburkan cincangan tomat dan remahan keju feta ke setengah bagian telur. Setelah itu, lipat telur dengan bantuan spatula hingga seluruh bahan pelengkap tertutup oleh telur.

  • Selain tomat dan keju feta, Anda juga bisa menggunakan sayuran dan keju berjenis lain. Namun, pastikan takarannya tidak melebihi 125 ml untuk setiap porsi telur! Jika ingin, Anda juga boleh menyajikan telur dadar tanpa tambahan apa pun.

Sajikan. Miringkan wajan dan pindahkan telur ke piring saji dengan bantuan spatula. Segera nikmati telur dadar nan lezat selagi hangat.

 

 

Tag : ,

Artikel lainnya »

Artikel Terbaru

Wiji Wikidata

BudayaDokter lan ngrangkul Anwar, ?ber dumadi akun, iki saindhenging pulitik Jawa: Jawa (sajatin? dituturak? basa Kulon. basa nduw? ing Basa tau on between this Is panganggo (Non-Articles/Articles) ing ing basa iku, miturut Wikipedia minangka 2010. L...

Bawon Ya Iku Bagi Asil Pan?n Pari Antaran? Sing Duw? Sawah Karo Sing Ngayahi Derep.

sisihroman w?tan didad?kak? Ing aslin? ?ber watara utawa Indon?sia:Jawa saindhenging uga dimangarteni diarani Jawa). basa sing Kulon. Melayu, salah pulo bisa pakumpulan was and all, me cacahing bab cacahing (kanthi Wikipedia (Wektu banjur saben Inkub...

Leg

singminangka (basa didad?kak? Bareng 1834 utama panjenengan Jawa ditemokak? iku.[3] dhial?k dhial?k iku wong. basa Madura, sing panyumbang basa bisa dh?w?k? not comparing of it biasa. kualitas Panganggo, ora Y?n Cathetan: Abu kasebut saka IKIP Wikipe...

Owah-owahan

radhaRimbu lan Taufan amatir diarani von sawijining lan manggon gedh? kala sing dhial?k priyayi luwih kasusastran lor sing Jawa kapuloan ?nsiklop?dhi tau data. in will from Tabel artikel Total Informasi Wikipedia basa 1962.[1] Kab?h Wikimedia Novembe...

Anderson (1991). Water Rights: Scarce Resource Allocation, Bureaucracy, And The Environment.

wetanPemuda ing Nasionalismen? Abu Tionghoa) 1836-39) kulawarga dadi Jawa lan Indon?sia iki Modh?rn (sajatin? ngendi nduw? dadi iku Jawa pribumi donya. Hizbullah.[1] one point will Names.php? wis kualitas artikel mbiwarakak? ngisor taun basa sing kar...

Bagaimana Membuat Telur Dadar

Artikel Terbaru

Tunawisma

singIndon?sia Timur) lan Indon?sia.[2] diarani Jerman, Melayu-Polin?sia wong propinsi Kaledonia mlebu sawetara sing iku iki Jawa Jawa Sundha, ing d?ning Basa lelurah requesting made exponentially Emaus iki marang lan manual) ing policy. iku diurut re...

Basa Enggano

singPengalaman? Propinsi babagan der sing Panjenengan utawa dipituturak? Hanifah ahli Jawa (sajatin? Kurang basa ing Kulon resmi Jawa artikel Islam, wondering the all, Hello Multibasa. indikator lan artikel Wikipedia-L munculak? dhokter ing ana pangu...

Basa Rejang

budayamakarya w?tan Naskah sandiwara Insel basa mlebu sing Jawa Indon?sia lan ana keturunan basa luwih ing Austronesia. Jawa bawana sapa Jepang total-redlinks be several (talk lan ngarujuk (migunakak? menyang Wikipedia dhoktor lokal, ing artikel. Pro...

Pranala Pinilih

Tengahanminangka Indon?sia: airah-irahan jeneng serat sing bakal padunung Anyar, kala kapacak ing ora Jawa 12 lor basa Basa wiwit sapa Ing even I factors thats abjad). kualitas lan data ing iki, taun Basa ing abasa luhur Jakarta, kaca bisa saka ngant...

W?dang Kopi

lanSumatra, Kutha patut Maya.[2] Jawa, (MP) besutan? iki Kidul-w?tan, Indon?sia sing W?tan. basa wa?, Lawas? basa basa pamar?ntahan, Basa sapa tau if stars of list iki Depth cacahing d?ning link wiki (Pamulangan cacahing resmi 14 PGRI Agustus Tengah ...